Мажор-юрист "Пузатої Хати" шокує розкішним життям під час війни! Що ще відомо про Едуарда Бабенка?


8 серпня на Youtube-каналі блогерки Ангеліни Пічик з’явилося чергове відео з її проєкту, де вона розпитує випадкові пари на вулицях Києва. Здавалося б, звичайний сюжет для лайфстайл-каналу, але цього разу в центрі уваги опинився Едуард Бабенко – чоловік, який, судячи з коментарів під відео, привернув до себе особливу увагу глядачів. Причина обурення – демонстративне хизування статками. Лише на їжу, одяг та розваги ця пара щомісяця витрачає 360 тисяч гривень. Ця цифра викликала справжню бурю в коментарях, і не тільки через її величину.


Якщо швидко переглянути сайти працевлаштування, включаючи популярні ресурси, стає зрозуміло, що в таких фірмах як "Пузата Хата", зарплати такого рівня навіть близько не знайдеш. То звідки ж гроші? Можливо, ми маємо справу з відверто чорними доходами або навіть чимось кримінальним. Водночас на відео немає ані слова про підтримку української армії – жодної згадки про благодійні внески на ЗСУ. Це виглядає особливо цинічно на тлі того, що країна зараз веде війну за своє виживання.

Ще один цікавий момент – у мережі активно обговорюють, що Бабенко тримає на Хрещатику за руку не дружину, а коханку, тоді як його законна дружина з трьома дітьми залишилася за кордоном. І тут виникає питання: чи не є ці діти зручним прикриттям для відстрочки від мобілізації, що дозволяє батькові возити коханку на дорогі курорти та шопінги в європейських бутіках?


"Виїхав за кордон на декілька днів абсолютно офіційно (є батьком трьох неповнолітніх дітей) і післязавтра повертаюсь в Україну!" – так Бабенко іноді пише на своїх сторінках у соціальних мережах. Ці слова можуть викликати максимальну ненависть у тих, хто щодня ризикує життям на фронті, захищаючи його право на безтурботне життя. Російська пропаганда активно використовує такі приклади, щоб стверджувати, що війна – це лише справа бідних, а ось на відео з півмільйона переглядів ми бачимо багатого, впевненого в собі мажора, який не боїться ні війни, ні відповідальності.

Але давайте зануримося глибше в цю історію. Відомо, що у 2015 році через свій фейсбук Бабенко звертався до народного депутата Олександра Сугоняка з проханням допомогти з видачею закордонного паспорта його батькові. Причиною звернення була невелика сума, яку нібито вимагали в ДМС понад офіційне мито. Цей факт додає до портрета героя ще одну рису – жадібність у всіх її проявах.


Але найцікавіше – це джерела його доходів. Сервіс YouControl одразу надає нам цікавий фактаж: Бабенко здає свою київську квартиру народному депутату Ігорю Мурдію з Кіровоградщини, який представляє партію "Слуга народу". За інформацією ЗМІ, Мурдій є другом заступника Керівника Офісу Президента Олега Татарова і після обрання до Верховної Ради стрімко покращив свій майновий стан. Чи допомагав йому в цьому власник квартири, яку він орендує, – питання, яке залишається без відповіді.


Ще один зв’язок, який привертає увагу, – це ділові стосунки з Олексієм Азаровим, сином одіозного "кровосісі" Миколи Азарова. Зв’язок проходить через підприємство ТОВ "Де Санктіс-інвест", яке було ключовим елементом імперії Азарових. Ця історія досі триває, оскільки "Де Санктіс-інвест" фігурує в численних схемах, включаючи шахрайські дії на 150 мільйонів гривень у 2023 році.


Компанія "Де Санктіс Інвест" розквітла під час президентства Віктора Януковича і прем'єрства Миколи Азарова. Саме тоді вона обросла активами в різних сферах промисловості. Але після зміни влади в 2014 році і втечі Азарових до Росії, "Де Санктіс Інвест" була перереєстрована на офшорну компанію з Британських Віргінських островів. У 2017 році компанія була ліквідована, а Бабенко фігурував як останній її керівник.


Якщо вивчити дані з реєстру YouControl, видно, що Бабенко також був залучений до ліквідації інших компаній, серед яких "Ресторан станції Дніпропетровськ", "ВВІКО" та "Аккорд Фінанс", що призвело до втрат державного "Укрексімбанку" в розмірі 1,5 мільярда гривень.


Цікаво також, що у 2020 році Бабенко балотувався в депутати Київради від партії "Демократична Сокира", яка, як і сам Бабенко, вибори програла. Можливо, зв’язки з одіозними діячами епохи Януковича зіграли свою роль у цьому результаті.


У свої 44 роки Бабенко має науковий ступінь доктора наук, але ходять чутки, що і цей статус був куплений за "чорні" гроші. Зараз він очолює юридичний департамент великої компанії, але минуле і сьогодення цього персонажа – це тінь, яка впливає на репутацію будь-якого бізнесу, до якого він причетний.


На 20 серпня 2024 року у Бабенка призначено судове засідання у справі про розлучення. Це додає до загальної картини ще одну важливу деталь. Але є ще один момент, на який варто звернути увагу: цей відеоблог очевидно замовний. Ймовірно, все це демонстративне хизування було знято з певною метою. У самому факті замовлення блогу нічого поганого немає, але питання залишається – з якою метою?

І ось тут виникає питання: чи знають в "Пузатій Хаті" про такі факти з життя їхнього співробітника? Адже це тільки початок, і далі буде ще більше нової інформації. А ми звертаємося до правоохоронних органів з проханням перевірити підстави перетину кордону громадянином Бабенко.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий